Lysskilte – Typer og montering

LED lysskilte – en flot og miljørigtig løsning

Hvis du er interesseret i et LED-lysskilt, kan du eksempelvis vælge skilte til udhæng, vinkelret på muren eller store skilte med lys, som skrues direkte op på din facade. Vælger du lysskilte med enkelte bogstaver, så kan du endda ofte vælge den font, som du almindeligvis benytter i din virksomhed. Dette skaber øget genkendelighed, så dine skilte er i tråd med resten af din markedsføring. Lysskilte kan næsten laves helt som man ønsker det! Så skal du have hele dit logo lyst op på facaden, kan vi klare opgaven for dig.

LED-Lysskilte er det naturlige valg for dig, der ønsker en bæredygtig løsning med lavt strømforbrug og lang levetid. Vores facadeskilte med lys kræver hverken vedligeholdelse, besværlig montering eller et stort elforbrug. Du får tværtimod et nyt lysskilt, der er vejrbestandigt, ikke udvikler varme og som holder det flotte lys år efter år.

Kvalitetsbevidste

Vi sætter en ære i nytænkning, kreativitet, effektivitet og enkel kommunikation med kunderne.

Pålidelige

Vi overholder vores aftaler, spilder ikke tiden og leverer, hvad vi lover og ikke mindst har aftalt.

Hvilken type lysskilt?

– Fremadrettet lys, Bagudvendt eller Sidelys

Den mest brugte type lysskilt har lys gennem fronten, og kaldes derfor fremadrettet lys. Fronten laves i opal akryl og kan belægges med en farvet translucent folie, hvis man ønsker en specifik farve lys.

Man skal være opmærksom på at foliens farve vil ændre sig, afhængig af om lyset er tændt eller slukket (dette kan ikke undgås). Siderne på skiltet kan lakeres i ønsket RAL-farve og kan på den måde skabe en rød tråd med resten af din virksomheds profil. Skilte med frontlys kan laves i de fleste farver, tykkelser, størrelser og både som almindelig tekst eller logo.

Herunder går vi i dybden med hvilke muligheder de forskellige typer lysskilte indeholder.

Fremadrettet lys

Dette er vores mest anvendte type lysskilt. Ved at have lyset i fronten af skiltet sikrer du en maksimal synlighed uafhængig af betragtningsvinkel.

Skiltet er konstrueret af lakeret aluminium på sider og bagside, og med fronten i opal akryl. Der bruges opal akryl i stedet for klar akryl da dette “spreder” lyset og gør det mere blødt at se på. Akrylen har som regel en tykkelse på 3-4 mm.

Hvis man ønsker at lyset har en bestemt farve, har vi et udvalg af translucente folier man kan vælge mellem. Her skal man være opmærksom at sådan en folies farve skifter meget afhængig af om der er lys bag eller ej. Det betyder at hvis man fx har en bestemt Pantone-farve man gerne vil have lyset i, så vil farven ikke ligne den ønskede Pantone når skiltet er slukket. Derfor skal man finde en farve der ligger “midt imellem”.

Monteringsmuligheder:

Bagudrettet Lys

Skilte med bagudrettet lys (også kaldet corona-lys) giver ofte et mere eksklusivt udtryk end skilte med frontlys. Til gengæld er lyset ikke helt så kraftigt, og skiltet vil ikke være lige så nemt at aflæse fra alle betragtningsvinkler.

Konstruktionen er magen til skilte med fremadrettet lys, men ved monteringen er skiltet “vendt om” så akryl-siden vender ind mod muren.

Ved brug af bagudrettet lys skal man være opmærksom på hvilken type mur det skal sidde på. En hvid eller lys mur giver det pæneste udtryk, hvorimod en mørkerød murstensmur ikke vil give lige så pænt lys. Derudover vil det altid være at foretrække med direkte montering da montering på profiler resulterer i en uens spredning af lyset.

Monteringsmuligheder:

Sidelys

Denne type sidelys laves ved at den bagerste halvdel af bogstav/logo + bagside er i akryl. Det skaber samme eksklusive look som ved bagudrettet lys, plus at man får en bedre dybdeeffekt ved at der også er lys i siden.

Da der bruges en tykkere akryl til denne type bogstaver, giver det et koldere og mere blåligt lys end ved bogstaver der kun har bagudrettet lys.

Ved montering på profiler er denne type lys at foretrække fremfor bagudrettet lys, da lyset fra siderne hjælper med at give et mere jævnt lys over profilerne.

Monteringsmuligheder:

Frem -og bagudrettet lys

Denne type kombinerer stilen med lys både gennem front og bagside, og vælges hvis der skal være lidt ekstra power på skiltet.

En kombination af lys kunne være hvid lys gennem bagsiden og rødt lys gennem fronten. Det kan give et udtryk der er mere festligt end et skilt hvor der kun er lys på den ene side.

Monteringsmuligheder:

Lyskasse m. udstik

Nogle logoer/navn egner sig ikke til at blive lavet som separate dele, og her giver det i stedet ofte mening at lave dem som en lyskasse. Ved lys i enkeltstående bogstaver, kræver det en bogstav-tykkelse på mindst 15mm. Hvis man derimod fræser teksten negativt ud i en lyskasse, er mindstekravet lige omkring 3mm.

Selve kassen består af lakeret aluminium hvori man fræser logo/tekst negativt i fronten. Derefter monteres en opal akryl-plade på indersiden som lyset skinner gennem. Det er muligt at montere folie på akrylen for at give den en specifik farve.

Hvis man skal have en stor mængde tynd tekst med lys i, kan det anbefales at vælge en lyskasse med facet (se næste fane). Da fronten på en lyskasse er omkring 3mm tyk, vil tynd tekst være svær at se fra skrå vinkler.

Monteringsmuligheder:

Lyskasse m. facet

Konstruktionen af denne type lyskasse er magen til versionen med udstik (forrige fane), men på denne version er der monteret akryl i “hullerne” på frontpladen. Dette gør at akrylen ikke længere kun er inde i kassen, men stikker ud gennem fronten.

Ved denne løsning kan man vælge hvor langt akrylbogstaverne skal stikke frem (oftest mellem 0-20mm). Man kan også vælge at lade bogstaverne flugte med forsiden af aluminiumskassen.

Monteringsmuligheder:

Hvilken type montering?

 – Direkte montering eller montering på profil

Udover valget af typen af lysskilt, skal du også vælge hvordan det skal monteres på din mur – foretrækker du at det enkelte bogstav fastgøres direkte til væggen separat eller vælger du den knapt så eksklusive, men enklere og derfor billigere montering på profiler?

I den efterfølgende sektion gennemgår vi fordele og ulemper ved de to monteringsmetoder, så du nemt kan tage stilling til hvilken type du vælger.

Montering på profil

Fordele:

Montering med profiler er hurtigere og defor billigere. Selve opsætningen klares med få skruer, på kort tid. Ledninger fra hvert bogstav er samlet inde i profilerne, og kun én ledning skal efterfølgende tilsluttes 230 volt.

Vær opmærksom på:

Selvom de tværgående profiler som bogstaver/logo monteres på, typisk er RAL-lakerede i en farve der matcher bygningens overflade, vil de stadig være synlige.

Eksempel på profilmontage:

Adapteo1
Koebenhavns professions hoejskole2
Greve Tandlægecenter3

Download bestillingsguide her

Direkte montering

Fordele:

Denne monteringsmetode giver et mere let og eksklusivt look, fordi man undgår de tværgående profiler. Skiltet monteres direkte ind i muren, enten helt op mod muren eller med en smule afstand hvis det er med bagudrettet lys.

Vær opmærksom på:

Der skal bores omkring 4 huller for fastgørelse af hvert element, plus et hul til en ledning. Opgaven med at bore og trække ledninger er tidskrævende sammenlignet med montering på profiler, hvilket afspejles i prisen. Derudover vil der på indersiden af din mur hænge en bunke løse ledninger efter montering.

Eksempel på direkte montage:

Ropox indefra
Inderside
Ropox udefra
Ydererside

Download bestillingsguide her

Kom videre med lysskilte og dit facadeprojekt!

Prodesign har mange års erfaring i, at samarbejde med forskellige typer virksomheder. Vi leverer lysskilte af høj kvalitet til både små forretninger og de helt store butikskæder.

Måske har du allerede en idé til, hvordan dit kommende indgangsparti eller dine lysskilte visuelt skal fremstå? Det kan også være du har brug for friske øjne og sparring til, at finde ud af hvordan den nye facade på bedste måde, afspejler virksomhedens værdier og styrker dit brand.

Uanset udgangspunktet står vi klar til at hjælpe din virksomhed videre til, at opnå en flot visuel tilstedeværelse, så tøv derfor ikke med at kontakte os, hvis du gerne vil vide mere – Vi vil rådgive dig til en optimal løsning, der matcher din facade og markedsføringsstrategi.

Få en uforpligtende indledende snak på 43 430 435

Du kan også skrive på info@prodesign.dk

 << Tilbage til Lysskilte