Professionel bilindpakning af privatbiler

Nyt liv til din bil

Ønsker du, at skifte farven på din bil, vil den hurtigste og billigste løsning ofte være, at pakke den ind i folie. Mange firmaer tilbyder folieindpakning, men vil du sikre dig et flot og langtidsholdbart resultat, uden skæremærker og limrester, bør du holde øjne og ører åbne, før du vælger hvem der skal montere folie på din bil.

Du skal selvfølgelig også være opmærksom på, at en indpakning ikke er det samme som en lakering. Folien dækker udelukkende bilens yderside, hvilket betyder, at du indvendigt kan se bilens originale farve, når du eksempelvis åbner dørene.

Desuden vil du kunne se originalfarven de steder hvor hvor karosseriets dele støder op mod hinanden – eksempelvis overgangen mellem skærme og kofangere, men også flere andre steder.

Hvor meget overgangen træder frem, afhænger af kontrasten mellem den originale lak og folien der bruges. Nemmest og pænest er det at pakke en sort/mørk bil ind i folie, da bundfarven så vil syne som skygge, forårsaget af mellemrummet mellem de to flader.

 

Se mere:
Bildekoration   Bilreklame   Bilindpakning erhverv   Print på biler   Refleks på biler   Stenslagsfolie

Farver

Mere end 200 farver + eksklusiv folie fra PWF som kun findes hos Prodesign AS.

Priser

Priser fra 10.000,- ex. moms og afhænger af foliefarve, bilmodel og lakfarve.

For at opnå det bedste resultat med din indpakning, skal du aflevere bilen dagen før montering, inden værkstedet lukker kl. 16.

Hos os står bilen inden døre natten over. På den måde er vi er sikre på, at den er både ren, tør og varm i lakken, hvilket kræves for at opnå det gode og holdbare resultat.

Desuden er det vigtigt at du afleverer bilen nyvasket (uden voks). Tjek især fronten for insekter og mærk efter på siderne med hænderne for pletter med asfalt og Tectyl. Vær specielt grundig med skærmkanterne, som ofte kan være meget beskidte.

Jo mere grundig du har været med at rengøre din bil, des bedre resultat med monteringen vil kunne opnås. En snavset bil kan forsinke indpakningen og du risikerer ekstra omkostninger til rengøring, hvilket ingen af os ønsker.

Før montering afrenser og affedter vi bilen efter folieproducentens anvisninger.

Normalt tager det to professionelle montører en hel dag at pakke en bil ind i folie.

Folie ikke er det samme som en lakering. En folieindpakning dækker kun bilens yderside, hvilket vil sige at man altid kan se bilens originale lak forskellige steder.

Dørfalser/åbninger osv. pakkes ikke ind – Der er simpelthen fysiske begrænsninger for hvor små sprækker og huller vi kan komme til og på hvor lille en overflade folien kan hæfte tilstrækkeligt. Vi monterer folie på de lakerede overflader – Plastikelementer, kan ikke pakkes ind.

Som udgangspunkt skiller vi ikke din bil ad, men på de modeller vi kender bedst, afmonterer vi ofte håndtag, blinklys og spejle. Emblemer fjernes så skånsomt som muligt, men genmonteres som udgangspunkt ikke, da de sjældent kan genbruges. Afmonteringen vil ofte bøje emblemerne og resultere i en manglende vedhæftning, når de sættes tilbage på bilen. De afmonterede mærker efterlades i en pose i din bil.

Hvis nye emblemer ønskes, kan de som regel erhverves ved en forhandler af det pågældende bilmærke, men denne udgift afholdes af dig som kunde.

Hvis du vil sikre dig, at din bil er klar til afhentning til den aftalte tid, er det vigtigt at alle aftaler omkring klargøring og levering til tiden overholdes.

Vi benytter udelukkende kvalitetsfolier fra 3M, Avery og PWF.

Typisk tilbyder vi fabrikantens originale garanti på 5 år fra monteringsdato, men enkelte folier kan dog afvige fra denne garantiperiode.

Du kan vaske og vedligeholde din bil helt som du plejer. Hvis du ønsker det kan du uden problemer vokse og efterbehandle med almindelige bilplejeprodukter. Du bør dog ikke bruge højtryksrenser direkte på folien i en afstand på mindre end 50 cm, da folien da kan tage skade.

Vi kender egenskaberne af de folier vi benytter og kan derfor ret præcist sige, at afmontering af folien vil tage ca. 3-5 timer, når -eller hvis det bliver aktuelt.

tesla logo

Særligt omkring Tesla

Vi pakker rigtigt mange bilmærker ind i folie men får særligt mange henvendelse fra Tesla ejere eller nogen som overvejer at købe en Tesla. Vi vil meget gerne pakke din Tesla ind. Klik her og se eksempler og priser på bilindpakning og bilfolie til Tesla.

Alt hvad du skal vide, når bilen skal pakkes ind i folie

Hvorfor folieindpakning

Hvis du vil passe godt på din bil, er det en udmærket ide at pakke den ind. Men da en folieindpakning ikke er billig, skal man selvfølgelig også overveje grundigt, hvad man forventer af en indpakning.

Folie beskytter godt mod dagligt slid, vaskehal-ridser og mindre stenslag, og kan derfor holde din lak pænere i mange år. Alle biler er desværre ikke lakeret lige grundigt, så for eks. Tesla ejere, kan det være en super god ide med en folieindpakning.

Mange finder også en bil som de forelsker sig i, men hvor farven ikke er den rigtige. Kan man gøre en god handel, pga. en ”forkert farve”, kan man måske få en bil billigere, og bruge lidt af besparelsen på at pakke den ind. På den måde sparer en bilindpakning penge, på samme tid med at den beskytter bilen mod daglig slitage.

Valg af farve

Valg af foliefarve kan være rigtig svært, og kræver ofte at man investerer lidt tid i at finde noget man bliver glad for. Det vi typisk oplever er, at de fleste vælger ret konservativt, dvs. mørkt og mat, men hvor trenden i dag mere går på blanke og lidt mere friske farver.

Hos Prodesign har vi over 200 forskellige farver og nuancer, og skal du have din bil pakket ind i folie, er du altid velkommen til at kigge forbi, og se de forskellige muligheder.

Bilens alder

I princippet kan vi pakke alle typer, modeller og årgange af biler ind. Men har du en ældre bil som du ønsker indpakket, er der nogle ting du skal være særlig opmærksom på. Når vi monterer folie på bilen, sker det ofte at den tager fat i lakken, hvor vi så må hive den af igen, flere gange under en indpakning. Folien kan tage så meget fat, at når vi hiver i den, kan den trække lakken, eller måske kun klarlakken af ældre biler.

Selv emblemer, gummilister, fuger osv. kan ødelægges under en indpakning, helt uden at vi gør noget forkert. Derfor siger vi gerne, at vi ikke pakker biler ind, som er over 7 år gamle, da risikoen for skader på bilen er for store, og det ansvar ønsker vi ikke.

Vedligeholdelse og afmontering

En folieindpakning vedligeholdes som en almindelig lakering. Dog skal man være forsigtig med at bruge højtryksrenser og stærke kemikalier ved rengøring. Fugleklatter og lignende skal gerne vaskes af relativt hurtigt, gerne bare med vand og sæbe, og en blød børste.

Afmontering af folie på biler tager typisk 3-4 timer, hvis det er biler vi selv har pakket ind, og derfor kender folien. Vær opmærksom på, at får du monteret folie på din bil, hvor du ikke ved hvilken folie der er blevet brugt, har vi set eksempler på, at der er brugt over 20 timer til afmontering. Så det er en god ide, at kende både firma og materialer, før du bestiller tid til indpakning af din bil.

Farvens betydning

Da biler typisk ikke pakkes ind i dørfalser osv., vil du altid kunne se bilen originale farve, når døre og bagagerum åbnes. Hvis rød bil ønskes indpakket i blå farve, giver det nogle ret store kontraster i det færdige resultat. Alle steder hvor bilens dele går op mod hinanden, vil man kunne ane bilens originale farve, dvs. rundt om lygter, mellem kofanger og skærme, mellem døre osv. Det kan være svært at leve med for mange, så det er klart værd at tænke over den farve man ønsker at pakke sin bil ind i.

Den mest optimale bilfarve at pakke ind er sort. Uanset hvilken farve du pakker en sort bil ind i, vil alle revner og mellemrum syne sorte, hvilket ligner skygger. Derfor vil en sort bil indpakket i bilfolie, nærmest se ud som en bil der ikke er folieret.

Produkterne vi tilbyder

Folier til biler er udviklet til at kunne modstå daglig slitage, og holde i mange år. Men ikke alle indpakninger af biler er lige gode, og nogle er decideret dårlige. Det kan være svært at se forskel, selv for fagfolk. I princippet kan du vælge en dyr folie til din bil, men få monteret en billig type, uden at du kan se forskel. Er du rigtig uheldig, kan folien begynde at skalle af, revne, boble op, og i værste fald, kan den næsten ikke afmonteres, når den tid kommer.

Hos Prodesign bruger vi udelukkende folier fra de to største fabrikanter, samt en enkelt special fabrikant som vi er blevet ”special partner” hos.

Avery Supreme

Vores mest foretrukne folie til biler. Findes i over 120 farver, og er nok den folie i verden, som tilbyder den bedste garanti overhovedet. Vi har den samme leverandør af Avery Supreme, som vi har haft i de sidste 15-20 år. Det betyder også, at oplever vi problemer med en folie, har vi lynhurtig hjælp og support til at få løst problemer omgående.

Vi kan få special indfarvet Supreme folie til indpakning af alle typer biler, dvs. man kan få sin helt egen farve, dog skal man bestille mindst 10 ruller, som svarer til ca. 10 indpakninger. Avery Supreme er en lille smule tyndere end eks. 3M folie, men det gør også, at den lægger sig utrolig flot på enhver bil, og man opnår virkelig en finish som ligger helt i top.

3M 1080/2080

Nok den folie som vi har brugt i flest år, ja, lige siden starten i 1993. 3M kan noget med folie, og deres bilindpakningsfolie er bestemt ingen undtagelse. Med en 3M folieindpakning, får man også en super fin beskyttelse af bilens lak. 3M laver mange forskellige farver og nuancer, blanke, satin og matte folier, samt en del specialfolier såsom carbon, børstet stål, farveskift folier osv. 3M er synonym med høj kvalitet, lang levetid, og dette gør sig bestemt også gældende for deres folier til indpakning af biler.

Vores dygtige og erfarne bilindpakkere, kan naturligvis montere alle typer bilfolie, og de sørger altid for at din bilindpakning lever op til vores egne strenge kvalitetskrav.

PWF specialfolie

I vores øjne, den flotteste og lækreste folie til biler. Super flotte farver, den dybeste og fineste metal effekt som ligger aller bagest i folien. Alle folier fra PWF har deres helt eget look, og ingen er ”bare en farve”.

I 2019 opnåede vi at blive godkendt som ”special partner” hos PWF, og i dag er vi de eneste på Sjælland som må montere disse fantastiske folier. Så er du ude efter noget som ikke mange andre har, så skal du helt sikkert vælge en farve fra PWF. Skal det være helt unikt, kan du flere gange om året, være heldig at være en kunde ud af 50 på verdensplan, som får mulighed for at få en bil pakket ind i en af PWF’s Limited Edition folier. Det er så specielt, at du også får et diplom og en pokal med rullenummeret med.

Referencer – Bilindpakning